ავტორები:შუბლაძე გ.;მღებრიშვილი ბ.;ნანიტაშვილი ნ.;ხუხუა ი. თემატიკა:მარკეტინგი; თემატიკა:ეკონომიკა სარჩევი:შინაარსი;
შესავალი ;
თავი 1. ბაზარი — მარკეტინგის ობიექტური ეკონომიკური საფუძველი;
1.1. ბაზარი როგორც ეკონომიკურ ურთიერთობათა სისტემა;
1.2. ბაზრის ძირითადი ელმენტები. ბაზრის რეგულირება;
თავი 2. მარკეტინგის არსი და სოციალურეკონომიკური მნიშვნელობა;
2.1. მარკეტინგის არსი და ფუნქციები;
2.2. მარკეტინგის ძირითადი პრინციპები და ელემენტები;
2.3. მარკეტინგის სახეები და ტიპები;
თავი 3. მარკეტინგის მართვა;
3.1. მარკეტინგული საქმიანობის მართვის პროცესი და ძირითადი კონცეფციები;
3.2. მარკეტინგის ორგანიზაცია საწარმოში (ფირმაში);
3.3. მარკეტინგის სამსახურების ამოცანები და ფუნქციები;
თავი 4. დაგეგმვა და კონტროლი მარკეტინგის მართვის სისტემაში;
4.1. სტრატეგიული და ტაქტიკური დაგეგმვა მარკეტინგში;
4.2. ბიზნესგეგმა და მისი კავშირი მარკეტინგთან;
4.3. მარკეტინგის კონტროლი და მისი სახეები;
4.4. მარკეტინგის სარევიზიო გეგმა;
თავი 5. მარკეტინგული გარემო;
5.1. მარკეტინგული გარემო და მისი მნიშვნელობა;
5.2. ფირმის მიკრო მარკეტინგული გარემო;
5.3. ფირმის მაკრო მარკეტინგული გარემო;
თავი 6. მარკეტინგული კვლევის მეთოდოლოგიურ-ინფორმაციული და ორგანიზაციული
საფუძვლები;
6.1. მარკეტინგული კვლევა, მისი მიზანი და ძირითადი ობიექტები;
6.2. მარკეტინგული კვლევის მეთოდოლოგიური საფუძვლები;
6.3. მარკეტინგული საქმიანობის ინფორმაციული უზრუნველყოფა;
6.4. მარკეტინგული კვლევის ორგანიზაცია;
თავი 7. მომხმარებელთა შესწავლა;
7.1. მომხმარებელთა ტიპოლოგია და მისი განსაზღვრული ფაქტორები;
7.2. სამომხმარებლო საქონლის შეძენის პროცესი;
7.3. საწარმოო დანიშნულების საქონლის შეძენის პროცესის თავისებურებანი;
თავი 8. ბაზრების გამოკვლევა და სეგმენტაცია;
8.1. ბაზრის გამოკვლევა და მისი ობიექტები;
8.2. ბაზრის ტევადობა. პროგნოზირება;
8.3. ბაზრის სეგმენტაცია როგორც ბაზრის გამოკვლევის მეთოდი;
8.4. ბაზრის მიზნობრივი სეგმენტი, მისი შეფასება და შერჩევა;
8.5. პოზიცირების მარკეტინგული სტრატეგიები;
თავი 9. საქონელი და სასაქონლო პოლიტიკა;
9.1. საქონლის ცნება და კლასიფიკაცია;
9.2. სასაქონლო პოლიტიკის არსი და მისი შემუშავება;
9.3. სასაქონლო ნიშანი და მისი მნიშვნელობა მარკეტინგში;
9.4 ბრენდინგი;
9.5. ახალი საქონელი და მისი შექმნის პროცესი;
9.6. საქონლის სასიცოცხლო ციკლი;
თავი 10. ფასი და ფასწარმოქმნა;
10.1. ფასის არსი და ფასწარმოქმნის სისტემა;
10.2. ფასწარმოქმნის პოლიტიკა და ფასწარმოქმნის პროცესის ეტაპები და მეთოდები;
10.3. ფასების დაწესებაზე მოქმედი ფაქტორები;
10.4. საბაზრო ფასების ფორმირების მექანიზმი;
თავი 11. მარკეტინგული არხები და ლოგისტიკა;
11.1. მარკეტინგული არხების არსი, სახეები და დონეები;
11.2. ვერტიკალური, ჰორიზონტალური და კომბინირებული სისტემები;
11.3. მარკეტინგული არხების შერჩევა;
11.5. ლოგისტიკა;
თავი 12. საცალო და საბითუმო ვაჭრობა მარკეტინგის სისტემაში;
12.1. საცალო ვაჭრობა;
12.2. საბითუმო ვაჭრობა;
თავი 13. მარკეტინგი საბანკო და სადაზღვევო
საქმიანობაში და ფასიანი ქაღალდების ბაზარზე;
13.1. საბანკო მარკეტინგი;
13.2. სადაზღვევო საქმიანობის მარკეტინგი;
13.3. ფასიანი ქაღალდების ბაზარი, როგორც მარკეტინგის ობიექტი და მარკეტინგული სტრატეგიების
თავისებურებანი ამ ბაზარზე;
თავი 14. მარკეტინგული კომუნიკაციის სისტემა;
14.1. მარკეტინგული კომუნიკაციის კომპლექსის შესახებ;
14.2. რეკლამა როგორც მარკეტინგული კომუნიკაციის ფორმა და მისი სახეები;
14.3. პერსონალური გაყიდვები;
14.4. საზოგადოებასთან ურთიერთობები;
14.5. გასაღების სტიმულირება;
თავი 15. ინტერნეტ-მარკეტინგი;
15.1. ინტერნეტი და მისი როლი მარკეტინგის განვითარებაში;
15.2. ელექტრონული ვაჭრობა;
თავი 16. საერთაშორისო მარკეტინგის შესახებ;
16.1. საერთაშორისო მარკეტინგის არსი და წარმოშობის წინაპირობები;
16.2. გლობალური მარკეტინგული გარემო;
16.3. საერთაშორისო ბაზრებზე გასვლის მარკეტინგული სტრატეგიები;
16.4. საერთაშორისო მარკეტინგის ძირითადი ელემენტები;
თავი 17. მარკეტინგი და საზოგადოება;
17.1. საზოგადოებრიობა მარკეტინგის ნეგატიური მომენტების შესახებ;
17.2. მოქალაქეთა (მომხმარებელთა) მოქმედებანი მარკეტინგის რეგულირებისათვის;
17.3. მარკეტინგის ეთიკა ;
განმარტებითი ლექსიკონი (გლოსარიუმი);
ლიტერატურა; გამოცემის თარიღი:2009 ძირითადი ენა:ქართული მოცულობა:450 გვ.